Studentenhuis Boerhaavelaan 24

You are currently browsing the Over Boerhaavelaan 24 category.

Welkom op de website van Studentenhuis Boerhaavelaan 24 in Leiden!

Op dit moment is er geen kamer te koop in ons huis. Zodra er weer een kamer beschikbaar komt, zullen we dat vermelden op onze website.

Beste bezoeker/kamerzoeker,

Studentenhuis Boerhaavelaan 24 is een dubbel gemengd studentenhuis waar kamers gekocht in plaats van gehuurd worden.

Momenteel wonen we samen met negen meisjes en drie jongens. Een deel van hen is lid van een studentenvereniging, anderen bij een sport- of studievereniging. Dit gezellige, twaalf kamers tellende studentenhuis is gelegen aan een  boomrijke laan in een rustige en veilige buurt in Leiden.

Ons huis kent geen verplichtingen, maar we staan altijd open voor leuke en spontane plannen! Zo eten we wekelijks (of vaker) samen, vieren we als huis 3 oktober met hutspot en vindt jaarlijks een groot kerstdiner plaats. Daarnaast gaan we ieder jaar een weekendje met z’n allen op huisweekend! Afgelopen jaar was de bestemming regio Utrecht.

Directe omgeving

Kenmerkend voor de directe omgeving van ons studentenhuis zijn de brede en groene middenberm, de bomen en de statige huizen. Samen met de groene uitstraling van het direct achter de Boerhaavelaan gesitueerde Leidse Hout, een stukje stadsnatuur direct naast de deur, maakt het hoge wooncomfort dat dit studentenhuis biedt, het tot een zeer aantrekkelijke plek om tijdens je Leidse studententijd te wonen.

Alles binnen bereik

middenbermOok voor de Leidse student die aan de Boerhaavelaan woont, is de fiets het vervoermiddel bij uitstek,   waarmee alle voorzieningen die voor een student denkbaar zijn, binnen maximaal 10 minuten bereikbaar zijn.

Aan het begin van de Boerhaavelaan sta je direct oog in oog met Leiden Centraal (het station), dat een corridorfunctie vervuld naar het door grachten omringde stadscentrum en winkelgebied van Leiden, gelegen aan de zuid zijde van het station.

Ongeveer even dichtbij als het station liggen de faculteiten Geneeskunde en Sociale Wetenschappen. Ook het Gorlaeus (faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) ligt op 7 minuten fietsen van ons huis. Binnen een straal van 2 kilometer rondom het huis zijn diverse supermarkten en een scala aan winkels gelegen.

Ruimte en wooncomfort

Het ruim opgezette studentenhuis biedt zoals gezegd comfortabele woonruimte aan twaalf studenten. De drie verdiepingen die het huis rijk is, zijn elk voorzien van een eigen keuken, badkamer en toilet. Elke verdieping, ook wel afdeling genoemd, wordt bewoond door drie, vier of vijf studenten, die hun voorzieningen dus slechts met enkelen hoeven te delen. De balkons van de eerste en tweede verdieping bieden uitzicht op de zeer ruime achtertuin (30 meter diep).

Elke kamer is uniek

poortgebouw

De kamers hebben elk hun eigen authentieke details, zoals een schouw, hoge plafonds met mooie sierlijsten, openslaande tuindeuren, en brede erkers. Allen beschikken ze over kenmerkende jaren ’20 details gecombineerd met moderne voorzieningen.

Elke kamer beschikt over een eigen wastafel en telefoon-, televisie- en internetaansluiting. De bewoners maken gezamenlijk gebruik van een wasmachine, droger, afwasmachine en huisserver.

De voorzieningen worden met grote regelmaat aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Een zeer actieve gemeenschap van eigenaren draagt verder zorg voor deze aanpassingen en het onderhoud van het pand.

Locatie

Meer informatie over de locatie van en routebeschrijvingen naar ons huis zijn te vinden op de contact pagina (zie ‘contact’). Bij contact vind je ook meer informatie over de huidige huiscommissie.

Heb je interesse om in ons huis te komen wonen? Of heb je vragen? Stuur ons een berichtje e-mail en maak een afspraak om een keer te komen kijken naar de kamer die nu te koop staat!

kaartjegroot

Posted 3 years, 4 months ago at 12:00.

Add a comment