Studentenhuis Boerhaavelaan 24

You are currently browsing the Wonen category.

Over Studentenhuis Boerhaavelaan 24

Kamer gezocht?

Op zoek naar een kamer? Van tijd tot tijd is op Boerhaavelaan 24 een kamer te vinden. Wij zijn een dubbel gemengd studentenhuis met één wel heel bijzondere eigenschap: wij huren niet, wij hebben gekocht.

Koopkamer?

In ons huis bevinden zich 12 kamers. Het is mogelijk één van die kamers te kopen, je wordt dan lid van onze gemeenschap van eigenaren. Dit lidmaatschap vertaalt zich naar eigendom van een kamer en het recht op gebruik van alle gezamenlijke faciliteiten.

Waarom kopen?

Het kopen van een kamer is een investering, maar maandelijks bekeken ben je heel weinig kwijt. De lopende kosten zijn; een bijdrage voor ons Groot Onderhoud en kosten voor verzekering, gas, belastingen en internet. Groot Onderhoud wordt besteed aan projecten die de waarde van het huis op peil houden of vergroten. De kosten van de kamer over de gehele studietijd genomen (gemiddeld 5 jaar), zal dus naar verhouding laag zijn. Aan het einde van je studententijd kan je de kamer immers weer verkopen, waardoor je je koopsom terugkrijgt en alleen de lopende kosten (gas,water,electriciteit etc) betaald hebt.

Het afgelopen jaar (2014/2015) is veel gedaan aan groot onderhoud in ons huis:

  • In de gangen en op de trappen is de oude vloer vervangen door tapijt
  • De CV-ketel en alle geisers (een op elke verdieping, drie in totaal) zijn vervangen. Hiermee is de waterdruk van warm water in de kranen en de douche aanzienlijk verhoogd. Ook werkt het systeem van de verwarmingen nu efficiënter
  • De keuken op de 1ste verdieping is vervangen door een nieuwe keuken en is hierdoor veel mooier en completer geworden. Zo hebben we nu ook een afwasmachine
  • De kozijnen aan de achterkant van het huis zijn geschilderd
  • Het huis is opnieuw goed gekeurd door de brandweer na een uitgebreide inspectie

Huisgenoten

In ons huis wonen 12 studenten: 6 jongens en 6 meisjes. We studeren zowel aan de universiteit als aan de hogeschool en volgen hierbij verschillende soorten studies (Geneeskunde, Bio-Farmaceutische Wetenschappen, etc). Enkele huisgenoten zijn lid van een studenten- en/of studievereniging, waaronder Quintus en Asopos. Spontane ideeën zijn altijd welkom in ons huis! Samen koken en eten we wekelijks (of vaker) samen en maken ook vaak een praatje op de gangen. Kerst vieren we met een kerstdiner en in de zomer barbecueën we regelmatig in onze ruime tuin.

Locatie

Het studentenhuis Boerhaavelaan 24 ligt op ongeveer twee minuten lopen van Leiden CS (achterkant). Het is een rustige en veilige buurt, net buiten het centrum. De Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) liggen op een steenworp afstand en verder ben je binnen drie minuten bij een supermarkt en met vijf minuutjes fietsen zit je midden in het centrum. Ook de bètafaculteiten en hogeschool zijn met de fiets binnen tien minuten te bereiken.

Interesse of vragen?

Heb je interesse om op de Boerhaavelaan 24 te komen wonen? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Is dit toch niet iets voor je? Zoek dan verder op bijvoorbeeld:
studentenhuizen.startpagina.nl

Posted 5 years ago at 13:21.

Add a comment